Metropol İstanbul, Varyap
10/02/2018

ABS PLUS: Şaşkınbakkal Condominium Project, Vien İnşaat

The level difference problem between the natural ground and the entrance of the building, which sits above the car park, was solved in this project. The average level difference was 220 cm and the entire volume had to be filled with the most lightweight method. Moreover, the filling surface was going to be used as a car park as well.

In order to fill this area, ABS Plus disposable formworks were used and a new reinforced concrete raised floor was constructed at the required height. The height of the system was obtained by cutting the PVC legs at the desired level. The legs were cut at heights that also allowed a soft inclination on the surface for rainwater drainage. The new slab surface was covered by necessary insulation and asphalt so that it can be used as open car park.


Installation Pictures

Scroll Up